Heteken belül eldőlhet a Telekom Austria sorsa

Vágólapra másolva!
Egyelőre még nem léptek hivatalos útra az egyeztetések a Telekom Austria két nagytulajdonosa, az osztrák állam, illetve az América Móvil között – jelentette be tegnap az osztrák állami vagyonkezelő (ÖIAG).
Vágólapra másolva!
  • Megbeszélések ugyan folynak, de ezek még csak nagyon korai szakaszban járnak. Ez azonban a következő hetekben könnyen megváltozhat, de még semmi konkrétumot nem tudni – mondta el az ÖIAG szóvivője a vagyonkezelő felügyelőbizottságának tegnapi rendkívüli ülését követően.
  • A megbeszélést egyébként a Telekom Austria szakszervezete kezdeményezte, amely szeretné, ha Ausztria megtartana egy 25 százalék plusz egy részvénynyi kisebbségi részesedést a telekomcégben. Ennek birtokában ugyanis nagyobb eséllyel védhetné meg az állam a munkahelyeket, illetve a bécsi központot.
A Telekom Austria tulajdonosi összetétele Forrás: Investor.hu
  • Korábban már beszámoltunk róla, hogy a két nagytulajdonos egy szindikátusi szerződés megkötését mérlegeli, amely a Telekom Austria felvásárlásának valószínűségét növeli, hiszen a két tulajdonos együttes részesedése jócskán meghaladná a 30 százalékos küszöböt. Ebben az esetben pedig kötelező érvényű ajánlattal kellene előállniuk.
  • A felvásárlási spekuláció az elmúlt hónapokban jócskán felhajtotta a Telekom Austria árfolyamát. Nem csoda, hiszen számításaink szerint egy felvásárlás esetén a vevő nem kizárt, hogy akár 7,11-10,23 eurós részvényenkénti vételárral álljon elő.
Forrás: Investor.hu