Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
692 millió dollárért vásárolja meg az Alibaba a kínai Intime Retail csoport 35 százalékos részesedését, így folytatja terjeszkedését a kereskedelmi szektorban.
Vágólapra másolva!
  • Az Alibaba a tranzakció keretében 9,9 százalékos pakkot egyből megszerez, míg a többi, 25 százalékos részesedést átváltható kötvényekben jegyzi le a vállalat.
  • Ezzel folytatódik a Tencent Holdings, a Baidu, és az Alibaba közötti versenyfutás a kínai vásárlókért. A három nagy cég elsősorban az okostelefonos vásárlásokra próbál ráerősíteni, mivel a növekvő telefonos penetráció miatt egyre többen vásárolnak Kínában ezeken a platformokon keresztül.
  • Nem ez az Alibaba első felvásárlása a közel múltból, tavaly májusban például 1,13 milliárdot fizetett az AutoNavi Holdings 28 százalékos részesedéséért, ami mobilos térképeket fejlszt, és az Alibaba fizikai üzleteinek forgalmánál lehet a vállalat segítségére.
  • Emellett a hónap elején a ChinaVision-ban is 60 százalékos részesedést szerzett, közel 800 millió dollárért.
  • Az Alibaba tehát minden fronton terjeszkedik, legyen szó e-kereskedelemről, szórakoztató multimédiáról, vagy éppen különböző mobilos alkalmazásokról.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről