Részvényeket pakoltak át a Nyomda tulajdonosok

Vágólapra másolva!
Az ANY Biztonsági Nyomda legnagyobb tulajdonosa, Dr. Erdős Ákos tőzsdén kívüli kereskedésben az 1,7 millió darab Nyomda részvényét a 100 százalékos tulajdonában álló EG Capital LLC-be helyzte vissza. Míg Erdős Tamás 1 millió darab részvényét a 100 százalékos tulajdonában lévő Digital Forest LLC-be pakolta. A tranzakciót követően kettejük közvetett tulajdona nem változott.
Vágólapra másolva!
  • Dr. Erdős Ákos közvetlen tulajdonában lévő 1,7 millió darab ANY BIztonsági Nyomda részvényét a 100 százalékos tulajdonában lévő EG Capitalba helyezte vissza. Korábban már beszámoltunk róla, hogy tavaly és idén is történtek mozgások a tulajdonosok részvénypakettjében.
  • Mi folyik a Nyomdánál?
  • Ezzel az akcióval Erdős közvetett tulajdona nem változott, az EG Capitalon kívül még a Fortunarum Kft-n keresztül is tulajdonol Nyomda részvényeket.
  • Erdős Tamás, aki tavaly júliusban jutott a Nyomda részvényekhez, most ezt az 1 millió darab papírt helyzte át a Digital Forest LLC-be. Ezzel viszont neki sem változott a közvetett tulajdona.

Egyelőre nem tudni mi állhat a mozgások hátterében, mindenesetre azt érdemes tudni, hogy közeleg az osztalékkifizetés ideje a Nyomdánál. A Közgyűlésen (március 31.) fogadhatják majd el a részvényenkénti 55 forintos kifizetést (bár ha a cég folytatja az elmúlt két évben látott politikát, 57 forint is lehet az osztalék). A kifizetésre a tervek szerint április 22-én kerülhet sor.

Forrás: Investor.hu