Pénzesőt vár a francia nagybank

Vágólapra másolva!
Impozáns tervvel rukkolt elő Franciaország harmadik legnagyobb bankja, a Crédit Agricole, ugyanis 2016 végére legalább 4 milliárd eurós profitot szeretne elérni, ami igencsak nagy ugrás lenne a tavalyi 2,51 milliárd után.
Vágólapra másolva!
  • A Crédit Agricole arra alapozza tervét, hogy a főbb európai piacai egyre inkább magukra találnak majd az elmúlt időszak recessziójából. Így a bank legalább 4 milliárd eurós nettó profitot szeretne elérni 2016 végére. Ez az összeg 60 százalékkal magasabb a tavalyi év 2,51 milliárdjánál.
  • A Crédit Agricole 2013-ban számolt be ismét profitról a megelőző két év vesztesége után, miután a pénzintézet több egységét is eladta, köztük a görög Emporiki Bankot, valamint más brókeri tevékenységet végző leányát.
  • Az európai gazdaság fel fog épülni, mondta el a bank vezérigazgatója, Jean-Paul Chifflet, persze ez nem gyorsan fog végbe menni, de mindenképpen sikeres lesz, tette hozzá.
  • A részvény árfolyama így már 0,7 százalékkal emelkedik, úgy hogy közben borúsra fordult a nemzetközi hangulat. Idén egyébként is kirobbanó formában van a Crédit Agricole hiszen közel 25 százalékot emelkedett, míg eközben a párizsi CAC40 tőzsdeindex idén eddig 0,2 százalékos mínusz hozott össze.
Forrás: Investor.hu