4 milliárd forintra lesz jogosult a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Leszállítja jegyzett tőkéjét a Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a kifizetésből pedig a magyar anya megközelítőleg 4,1 milliárd forintra jogosult, részvényeként 3,9 forintra. 
Vágólapra másolva!
  • A Crnogorski Telekom 17,1 millió eurónyi jegyzett tőke leszállításról döntött, így a jegyzett tőke 123,9 millió euróra apad.
  • Az így keletkező forrás kifizetésre kerül a részvényesek számára, így a 76,53 százalékos részesedéssel bíró Magyar Telekom megközelítőleg 13,1 millió euró, vagyis 4,1 milliárd forintnyi összegre lesz jogosult.
  • A 4,1 milliárd forintnyi összeg részvényenként 3,93 forintnak felel meg.
  • A Magyar Telekomnál kérdéseinkre válaszul elmondták, hogy ez a 4,1 milliárd forintnyi összeg készpénzjellegű beáramlást jelent a hazai vállalatnak, a jegyzett tőke leszállítását (hatásait a könyvekre) úgy kell elképzelni, mint egyfajta osztalékfizetést. Hozzátették ugyan, hogy ez a lépés nem feltétlenül jelenti azt, hogy a montenegrói leányvállalat nem tud, vagy nem akar majd osztalékot fizetni, ezzel kapcsolatban azonban még nem született döntés.
  • Összességében egyébként továbbra is látunk lehetőséget a Magyar Telekom részvényekben, ezt a pozitív képünket pedig csak megerősíti az a technikai elemzésben vételi jelzésként funkcionáló aranykereszt formáció (amikor az ötven napos mozgóátlag alulról metszi a kétszáz naposat), ami nem sokkal ezelőtt bontakozott ki a részvény piacán.
Az MTelekom árfolyama (Ft) Forrás: Bloomberg, Investor.hu