Ne várjunk nagy csodát hétfőn

Vágólapra másolva!
A Bespoke Invest friss statisztikája szerint január-februárban azok a befektetők tehették a legtöbb pénzt zsebre, akik keddenként kereskedtek a tőzsdén.
Vágólapra másolva!
  • Persze azt mindenképpen érdemes kiemelni, hogy a Bespoke által összeállított statisztika az S&P500 index napi átlagos teljesítményeiből indul ki. Ezek alapján viszont az elmúlt két hónap arról árulkodott, hogy igazán keddenként érte meg kereskedni, hiszen ekkor átlagban 0,55 százalékos emelkedést produkált az S&P500.
  • A többi kereskedési napon viszont rendre csökkenést láthatunk, ha az átlagos teljesítményből indulunk ki. A szerdák és péntekek nagyjából ugyanakkora veszteséggel (0,16-0,17 százalék) jártak az elmúlt hetekben, míg a legkevésbé jövedelmező nap a hétfő volt a maga átlagosan 0,58 százalékos visszaesésével.
  • A friss statisztika csaknem teljes egészében ellentmond a 2013-asnak, tavaly ugyanis pénteken lehetett a legtöbb pénzt keresni, és csak a hétfői napok lógtak ki negatív teljesítményükkel a kereskedések közül. Az a megállapítás azonban továbbra is megállja a helyét, hogy a legrosszabb teljesítményű napnak a hétfők számítanak az S&P 500 index befektetői számára.
Forrás: Bespoke, Investor.hu
  • Továbbra se feledjük, hogy a múltbeli példák korántsem jelentenek garanciát a jövőre nézve. A befektetési döntések meghozatala előtt nem csak abból célszerű kiindulni, hogy melyik napon veszünk fel pozíciót. A fenti példa is jó tanulság erre.

(via Bespoke Invest)