Nagy ugrás előtt az amerikai finomítók

Vágólapra másolva!
Remek formában vannak az utóbbi napokban az amerikai olajfinomítók. A Phillips 66, vagy éppen a Valero komoly szinteket ostromol, és áttörés esetén jókora tér nyílhat a további emelkedésekre.
Vágólapra másolva!

PHILLIPS 66: Fordított fej-váll

Fordított fej-váll alakzatból törhet ki a Phillips 66 árfolyama a következő napokban, miután az elmúlt kereskedési napokban az 50 napos mozgóátlag szépen kijelölte a második vállat is.

A részvény pedig történelmi csúcsa közelében zárt hétfőn 78,66 dollárnál, így ha az elmúlt bő két hónap viszonylag gyenge teljesítménye után jelentősen erőre kapna a papír, akkor nagyobb tér nyílhatna meg az emelkedés előtt.

A fordított fej-váll alakzat alapján akár 87,5-88 dollárig is emelkedhet a Phillips 66, ami a jelenlegi szintekhez képest több mint 10 százalékos ugrásnak számítana.

Az indikátorok emelkedő trendben mozognak, ami segítheti az újabb csúcsok elérését.

A Phillips 66 napi grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com

Hosszabb távon vizsgálva a részvényt szintén nem zárható ki, hogy rövidesen 85 dollár közelébe kerül majd a részvény. A 138,2 százalékos Fibonacci ugyanis éppen ezen a szinten található, ahová könnyedén eljuthat, ha a jelenlegi, 123,6 százalékos Fibót sikerülne átvinni.

VALERO ENERGY (NYSE): Jelentős ellenállást törthet át

Remek formában van az utóbbi napokban a Valero árfolyama, az emelkedő trendvonalról pattanva az 50 napos mozgóátlagot is sikerült áttörni, most pedig új távlatok nyílhatnak a részvény előtt.

A Valero ugyanis egy komoly ellenállást törhet át 53 dollárnál, ráadásul akár egy emelkedő háromszögről is beszélhetünk, igaz, utóbbi azért nem tekinthető szabályosnak.

Akár 62,5 dollárig is eljuthat az olajipari vállalat, ha a (nem szabályos) emelkedő háromszög magasságával megegyező emelkedést tud produkálni.

Az indikátorok egyelőre támogatják a további menetelést, az MACD csak pár nappal korábban adott vételi jelzést, és az RSI is emelkedő trendben mozog.

A Valero napi grafikonja (NYSE) Forrás: Tradingview.com