Nagy pofon csattant a magyar tőzsdén

Vágólapra másolva!
Jókora eladói nyomást lehetett látni a kereskedés végén, nem csak a magyar, hanem a nemzetközi piacokat is nyomás alá helyezték az eladók.
Vágólapra másolva!

Az OTP-t találták meg legjobban a befektetők, a bankpapír végül 3 555 forinton 3,1 százalékos mínuszban zárt. Az OTP számára főleg az ukrán fejlemények lehetnek kedvezőtlenek, bár az MNB mai 60 milliós bírsága is negatív üzenetet jelent a részvényesek felé. Az orosz-ukrán helyzet legfrissebb hírei közé tartozik, hogy az ukránok jelenlegi elnöke szerint komoly kockázata van egy esetleges háborúnak, de vélhetően az sem segíti a nemzetközi hangulatot, hogy a mai nap egy ukrán milliárdost tartóztattak le Ausztriában.

A Richter szintén megviseli az orosz-ukrán helyzetet, mivel a Rubel gyengülése igen negatív a gyógyszergyártó számára. Az árfolyam ma 0,3 százalékos mínuszban zárt, pedig másfél százalékos mínuszban is zárt. A Mol szintén megszenvedte a mai kereskedés, és 12 410 forintjával napi minimumon zárt.

A Magyar Telekomot viszont szépen megvették a befektetők a zárószakaszban, és végül 323 forinttal 2,9 százalékot tudott emelkedni. Ráadásul jókora forgalom is párosult mellé, több mint 720 ezer részvény cserélt gazdát.

Forrás: Investor.hu

A kisebb papírok közül az FHB-t 10,7 százalékkal ütötték meg, de a PannErgy, valamint a Rába sem jött formába a zárásra.

A forint is gyengült a délutáni órákban az euróhoz képest, 313 közelében ingadoznak a jegyzések, míg a dollárral szemben 224,6-nál található a forint.

A nemzetközi piacokon szintén nem volt rózsás a hangulat, a kereskedés végéhez közeledve a DAX 1,6 százalékos mínuszba csúszott vissza, de egyetlen fontosabb európai indexnek sem sikerült a pozitív tartományban maradnia. Az eladói nyomás mögött az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatos növekvő bizonytalanság állhat.

Ennek megfelelően pedig még az amerikai piacok sem tudnak formába lendülni, miután az S&P 500 0,4 százalékos mínuszba csúszott vissza a nyitás után, de a Dow Jones, vagy éppen a Nasdaq is fél százalékos mínusz közelében vesztegel.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu