Minden érdekli a NAV-ot, ami tavasz és húsvét

Vágólapra másolva!
Húsvét előtt csak úgy hemzsegnek majd a fővárosi piacok és a nagyobb csarnokok a NAV-os és nébihes ellenőröktől. Minden kereskedő ad számlát? Bejelentették az alkalmazottaikat? Van dokumentációja a beszerzésnek?
Vágólapra másolva!

Az adóhatóság közleményben adja hírül, hogy Pesten és Pest megyében minden kereskedő jól teszi, ha a legváratlanabb pillanatban – este, éjszaka, hétvégén – sem lepődik meg egy spontán vizsgálaton. Szabálytalanság esetén – és tavaly az esetek harmadáról ezt állapították meg – a bírság egymillió forintig terjedhet, és előfordulhat, hogy a vállalkozót több évre visszamenőleg ellenőrzik. A vásárlók azzal tudnak hozzájárulni a tiszta helyzetekhez, hogy minden vásárlásról számlát kérnek – nem mellékesen csak így tudják érvényesíteni vásárlói jogaikat is, tér ki rá a közlemény.

Minden olyan tranzakció fókuszba kerül, amely a tavasz érkezésével függhet össze: megnő a dísznövény-kereskedések, a gumiszervizek, a ruhatisztítók forgalma, sűrűsödnek a látogatások a fodrász-, a kozmetikai, a műköröm- és műszempilla-építő szalonokban. Az adóhatóság fokozott érdeklődése kíséri a teraszos vendéglátó egységek működését, ahogy a taxisokét és a webáruházakét is. A NAV fővárosi és Pest megyei adóellenőrei ezekre, az évszakra jellemző kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységekre fókuszálnak a március 24-től május 2-ig tartó akciósorozatban.