Vágólapra másolva!
Májusban harmadik műszakot indít a kecskeméti gyár: akkora a kereslet a Mercedesek iránt, hogy napi huszonnégy órás gyártásra állnak rá. Ez pedig 500 új munkahelyet teremt az üzemben, 3500-ra növelve a magyar munkavállalók létszámát, jelentette be sajtótájékoztatón Frank Klein, a távozó igazgató.
Vágólapra másolva!

Frank Klein visszatér Németországba, posztját Thomas Geier veszi át, ő pedig május 1-étől az egész világra kiterjedő transzporter-gyártást vezeti a Daimler konszernnél. Búcsújában elmondta, büszke arra, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyára hozzájárult a magyar gazdaság növekedéséhez. A magyar üzem a rastattival közösen gyártja az új kompakt-autó generáció modelljeit. Mint Klein szavaiból kiderült, olyan nagy kereslet mutatkozott a Mercedesek iránt, hogy tavaly mindkét gyár több alkalommal a hétvégén is termelt, amire bizonyára idén is lesz példa, függetlenül a harmadik műszak beiktatásától.

2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült el, ez 64 százalékkal több a 2012-es adatnál. Idén februárban napi ezer darabnál is többet, 28 211 darabot gyártottak az A-, B- és CLA-osztályokból, ami 27 százalékkal haladja meg a bázist. Az év eleje óta 55 409 autót adtak el. Március 15-én bemutatkozott a negyedik kompaktautó, a GLA, ez további növekedést ösztönözhet.