Vágólapra másolva!
Nagy mínuszban ragadt zárásra a BUX, melyet elsősorban az OTP és a Richter mélyrepülése húzott lejjebb, de a Mol és a Magyar Telekom is visszacsúszott a kereskedés végére. Az európai tőzsdéken szintén borús lett délutánra a hangulat, ezzel szemben Amerikában az S&P 500 ismét új történelmi csúcsokat hódít meg a munkaerőpiaci adatok után. 
Vágólapra másolva!
  • Nem tudott kikecmeregni zárásra sem a mínuszokból a BUX, mely végül 1,5 százalékot esett ma. A régióban szintén borús volt a hangulat, a legtöbb részvényindex hasonló gyengülést mutatott be.
Forrás: Investor.hu

  • A BUX-ot leginkább az OTP és a Richter mélyrepülése húzta le, a bankpapír 2,8 százalékot zuhant gyorsjelentése után, a gyógyszerpapír pedig ma is pocsékul teljesített, és 1,3 százalékot esett. A Mol 0,8 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig szintén visszaesett zárásra, és 0,9 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A Mol-t és a Richtert a kedvezőtlen elemzői vélemények sem segítették.
Forrás: Investor.hu

  • A forint gyengülni kezdett délután, és 312 fölé ugrott az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 225,5-nél, a svájci franké 256,5-nél található.
  • Az amerikai munkaerőpiaci adatok után erősödni kezdtek az európai részvényindexek, ami azonban nem bizonyult tartósnak, és ismét a mínuszokat kezdték gyarapítani a tőzsdemutatók. A leggyengébben teljesítő német DAX már 1,5 százalékot zuhant, a többi piacon 0,7-1,1 százalékos eséseket lehet látni.
Forrás: Investor.hu

  • Az amerikai tőzsdéken vegyes teljesítményeket lehet látni, az S&P 500 0,2 százalékos emelkedés után ismét történelmi csúcsot döntött, a Dow Jones 0,3 százalékot erősödött, a Nasdaq viszont 0,3 százalékot esett.
Forrás: Investor.hu

  • Az euró visszatért a 2011 októbere óta nem látott csúcsokról, és 1,387-ig gyengült a dollárral szemben. Délelőtt még 1,39 fölött is megfordult az árfolyam.
  • A dollár erősödése nem kedvez az aranynak, a nemesfém 1350 dollárról 1333 dollárig zuhant vissza délután. Az ezüst szintén mélyrepülésbe kezdett a statisztikák után, és 21,5 dollárról 20,8 dollárig zuhant az árfolyama.
  • Az Air France-KLM viszont remekül teljesít, 6,5 százalékos ugrás után 2011 júliusi szintekre került az árfolyama. A Carrefour pedig 1,6 százalékot ugrott a lehetséges indiai terjeszkedés hírére.