Még nem lesz a Nokia a Microsofté

Vágólapra másolva!
Mégsem zárul le március végén a Microsoft-Nokia felvásárlási sztori, az információk szerint ugyanis egyelőre nincs meg minden szükséges engedély.
Vágólapra másolva!

Nem érkeznek túlságosan jó hírek a Microsoft-Nokia felvásárlással kapcsolatban, az ázsiai hatóságok ugyanis az ügyhöz közeli források szerint továbbra sem bólintottak rá a tranzakcióra, így pedig a március végére tervezett lezárás sem valósul majd meg.

A Wall Street Journal információi szerint főleg Kínában, és Indiában akadnak problémák, ugyanakkor az ügyhöz közeli források úgy vélik, hogy a Microsoft és a Nokia képviselői egyelőre bizakodnak, hogy áprilisban majd sikerült lezárni a tranzakciót.

Ugyanakkor a Nokia számára a késlelkedés nem nevezhető túl előnyösnek a Nokia számára, miután a finn társaság így csak később tudja bejelenteni majd új vezérigazgatóját, és az ehhez kapcsolódó stratégiára is várnia kell még a befektetőknek. A tervek szerint utóbbira április végén kerülhet sor, amikorra a finnek várakozása szerint már nem hozzájuk fog tartozni a divízió.

Ami nagyot robbant

Mint ismeretes, a Microsoft még 2013 szeptemberében jelentette be, hogy 5,4 milliárd dollárért megvásárolja a Nokia készülékgyártással foglalkozó üzletágát. A bejelentés akkor hatalmas meglepetést okozott a befektetők körében, az árfolyam pedig óriásit ugrott a hírre. Sőt, a Microsoft-Nokia házasság lehetőségére már az Investor.hu olvasóinak figyelmét is felhívtuk a nyáron, az Investor Trader ügyfelei így alig fél év alatt 90 százalékos profitot zsebelhettek be.

A Nokia ezzel alapvetően a hálózati eszközgyártóként lesz majd definiálható, miután az NSN az "új cég" árbevételének közel 90 százalékát adhatja majd a negyedik negyedéves gyorsjelentés alapján. Ugyanakkor a készülékgyártás eladásának csúszása miatt annak (várhatóan) negatív eredménye így nem csak a 2014-es első negyedévet, hanem valamelyest a második negyedévet is megterheli majd, ami szintén kedvezőtlen a Nokia számára.

Forrás: Nokia, Investor.hu

Ráadásul a menedzsment legfrissebb tájékoztatása alapján az osztalékfizetésről is csak az üzlet lezárása után fognak dönteni, arról már nem is beszélve, hogy az egységért kapott pénzből még az "esetleges" felvásárlásokat is csak később tudná bejelenteni a Nokia.

Forrás: Investor.hu