Kritikus szinten járnak az óriások

Vágólapra másolva!
Az idei évben más utat járt be a Deere és a Caterpillar papírja, az előbbinek nem volt jó sorozata, míg utóbbinak meglehetősen stabilan ment a szekere. A Deere egy rendkívül fontos támaszzónánál mozog, míg a Caterpillar a 100 dolláros lélektani ellenálláshoz közelít. 
Vágólapra másolva!

Deere: Pengeélen táncol
(NYSE)

Decemberben nagy lendülettel lépett a Deere a 84-84,5 dollárnál húzódó ellenállás fölé, majd ezután könnyű szerrel ugrott át a 200 napos mozgóátlagon is a mezőgazdasági gépgyártó. A részvény 92 dollár közeléig jutott el, de az idei évben annyira nem ment jól a szekere, egészen 84 dollár környékéig korrigált vissza a papír.

A részvény jelenleg a 200 napos mozgóátlag alatt húzódik, de egy fontos támasz fölött mozog. Ha sikerül innen felpattannia, akkor 87,8 dollár lehet az első elérhető célja a papírnak, majd optimista esetben akár 91 dollár fölé is eljuthat. Mivel fontos támaszszinten billeg a Deere, ezért szűkre húzott stop-loss megbízással kedvező hozam/kockázat arányú szituációval szembesülhetünk.

Viszont ha a 84 dolláros szint törik, akkor 81 dollárnál lehet a következő támasz.

Az indikátorok felemás képet mutatnak, az RSI csökkenő trendben halad, míg az MACD közelít a vételi jelzéshez.

Deere napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Caterpillar: Egyre közelebb a lélektani akadály
(NYSE)

A Caterpillar papírja némileg más utat járt be az idei évben, mint a Deere-é. A részvény 90 dollár környékéről 97 dollár fölé jutott és egyre közelebb jár a 100 dolláros lélektani szinthez.

A papír a sávos mozgásból számolható célárat is elérte, sőt túl is jutott a 96 dollár körüli szinten.

A napi grafikonon nem néznek ki jól az indikátorok, az MACD eladási jelzést mutat, az RSI pedig mintha csökkenő trendben mozognak.

Caterpillar napi garfikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonon is látszik, hogy markáns ellenállásnak számít a 100 dolláros szint. Ha ezen átjut a Caterpillar, akkor 115 dollárig is eljuthat. Persze ez időbe telhet, hiszen hosszabb távú grafikonról van szó.

Ha megtörténik a kitörés, akkor tér nyílhat meg a papír előtt, ráadásul szűkre lehet húzni a stop-loss megbízásokat.

Az indikátorok nem festenek rosszul, az MACD vételt jelez, az RSI pedig emelkedő pályán mozog.

Caterpillar heti garfikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu