Közeleg a fordulat a feltörekvő piacokon

Vágólapra másolva!
Fordulhat  rövid távon a csökkenő trend a feltörekvő piacokon, legalábbis nagyon közel jár az irányváltáshoz több ETF is. Az ellenállások áttörése pedig lendületes emelkedést okozhat.
Vágólapra másolva!

EEM – iShares MSCI Emerging Markets ETF: Közel a trendvonal
(NYSE Arca)

A feltörekvő piacok mozgását lekövető EEM ETF a tavaly október óta tartó csökkenő trendvonalig emelkedett fel az elmúlt hetek során. Az ETF sikeresen lépett át az 50 napos mozgóátlagon és rendkívül közel jár a trendvonal áttöréséhez.

Rövid távon egy emelkedő trend van kialakulóban, ugyanis az ETF márciusban egy emelkedő mélypontot rajzolt ki, ehhez pedig járna egy emelkedő csúcspont is. Ezt akkor tudná kialakítani az ETF, ha a 40,1 dollárnál húzódó 200 napos mozgóátlagon és az itt húzódd ellenálláson is átlépne az instrumentum.

Ha az előbbi szinteken túljut a papír, akkor idővel 42-43 dollárig is eljuthat a termék.

EEM ETF napi grafikon Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

EWZ – iShares MSCI Brazil Capped ETF: Duplaaljból tört ki
(NYSE Arca)

A brazil piac mozgását lekövető EWZ ETF jobb formában van, mint az EEM ETF, ugyanis az EWZ már megtörte a csökkenő trendvonalat, átlépett az 50 napos mozgóátlagon és egy duplaalj alakzatból is kiugrott.

Az alakzat alapján pesszimista esetben a 44 dollár, optimista esetben pedig 45,2 dollár lehet elérhető. A 44,5 dollárnál húzódó 200 napos mozgóátlag ugyanakkor a távolabbi cél elérésébe beleszólhat.

Fals kitörésről akkor beszélhetnénk, ha 41,5-41,6 szint alatt zár határozottan az EWZ ETF.

EWZ ETF napi grafikon (NYSE Arca, USD) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu

FXI – iShares China Large-Cap ETF: Divergenciák fordíthatják felfelé az indexet
(NYSE Arca)

A legnagyobb kínai tőzsdei vállalatok tömörítő FXI ETF napi grafikonján markáns divergenciák rajzolódtak ki, az RSI már nem ütött mélypontot és az MACD is elkezdett emelkedő irányban mozogni úgy, hogy az árfolyam új mélypontot ért el.

Ha az indikátoroknak igazuk lesz, akkor megindulhat felfelé az FXI ETF. Az 50 napos mozgóátlag áttörése után (34,8 dollár) a 200 napos mozgóátlagot célozhatja meg az ETF 36,06 dollárnál.

Amennyiben visszaesik az ETF a csökkenő trendvonal alá, akkor folytatódhat a csökkenő trend és nem zárhatjuk ki az újabb mélypont elérését sem.

FXI ETF napi grafikon (NYSE Arca, USD) Forrás: Tradingview.com, Investor.hu