Kisebb korrekcióval indulunk

Vágólapra másolva!
Vegyesen nyitottak a magyar blue-chipek, az OTP és a Mol kisebb emelkedésben van, míg a Richter nagyobb mínusszal indított. A forint ma reggel sincs rossz formában, már 310 alatt jár az euróval szemben.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP és a Mol kis plusszal indította a napot, míg a Magyar Telekom 0,6, a Richter pedig több mint két százalékos eséssel kezdett. A gyógyszerpapírra azért nehezedett eladói nyomás, mivel Bogsch Erik a cég vezérigazgatója a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a rubel gyengülése rossz a társaságnak, így az idei negyedévben akár rekordalacsony szintre is csökkenthet az üzemi eredményhányad. Emellett a Bank of America elemzőház ma éles vágással a korábbi vételről alulsúlyozásra rontotta a Richter papírjaira vonatkozó ajánlását.
  • A forint viszont folytatja erősödését, az euróval szembeni árfolyama már 310 alá erősödött. A háttérben talán a vártnál jobb januári kiskereskedlemi forgalmi adat lehet, ugyanis az 3,9 százalékos emelkedést mutatott, holott a várakozások csak 2,5 százalékos bővülésről szóltak. A többi régiós deviza egyelőre nem mutat hasonló erősödést.
  • A végleges negyedik negyedéves GDP-adat pedig a korábbinak megfelelően alakult, éves szinten 2,7 százalékos emelkedés. Ellenben a negyedéves változás 0,5 százalékos bővülés, a korábbi 0,6 százalékos szám helyett.
  • Nyugat-Európában kisebb korrekciót látni kora reggel, 0,2-0,4 százalékos mínuszok alakultak ki a tegnapi nagy rali után.