Vágólapra másolva!
Nagyobb pluszban nyitott a magyar piac a javuló adósbesorolás, és a tovább csökkenő munkanélküliség hírére. A főbb papírok kivétel nélkül erősödni tudnak az OTP és a Mol vezetésével. Az európai piacokon szintén emelkedés kezdődött, bár mérsékeltebbek a plusszok. 
Vágólapra másolva!
  • Nyitás után 0,9 százalékos pluszt szedett össze a BUX, amivel a legjobban teljesítő indexnek számít a régióban.
  • A főbb hazai részvények közül az OTP és a Mol több mint 1 százalékot ugrott nyitás után, a Magyar Telekom és a Richter pedig 0,7, illetve 0,4 százalék körüli pluszt szedett össze. Az OTP ezzel egyhavi csúcsára került. A Richter jóval az átlag feletti (kb 580 millió forintos) forgalom mellett tud emelkedni, két nagyobb, 50 ezres kötés volt a gyógyszerpapírban.
  • A forint erősödni kezdett az államadósság-besorolás javulására, és 310 közelébe ereszkedett le az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 226,3-nál, a svájci franké 254,5-nél található.
  • A jó hangulatot segítheti, hogy februárban tovább csökkent a munkanélküliségi ráta, mely 8,6 százalékra süllyedt a januári 8,9 százalékról. Ez kellemes meglepetést okozott, mivel a szakértők 9 százalékra számítottak.
  • Az ázsiai piacok emelkedése után az európai tőzsdéken is, bár a plusszok mérsékeltebbek a magyar börzén látottaknál.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu