Jókora osztalékot fizethet a Nyomda

Vágólapra másolva!
Részvényenként 55 forintos osztalékra tett javaslatot az ANY Biztonsági Nyomda menedzsmentje, ami jelentős osztaléknak számítana.
Vágólapra másolva!
  • A 2013-as üzleti év után 50 forintos EPS-t ért el a társaság, így az 55 forintos osztalék már az eredménytartalék igénybevétele mellett kerülne kifizetésre. Ez a részvényesek szempontjából alapvetően pozitívan értékelhető.
  • Ráadásul az 55 forintos osztalék a tavalyi 44 forintot közel 25 százalékkal haladná meg.
  • A tegnapi 748 forintos záróárfolyammal számolva ez 7,35 százalékos osztalékhozamnak felelne meg, ami 154 bázisponttal haladja meg a 10 éves magyar államkötvények hozamát.
  • Azt viszont nem tette közzé a társaság, hogy a 448 842 darab saját részvényei után fizetnek-e idén osztalékot, vagy pedig az arra eső osztalékot is a tulajdonosok között osztja-e szét a vállalat. A saját részvények száma a teljes részvénymennyiség 3 százalékát teszik ki, ha pedig az ezekre jutó oszalékot a többi részvény között osztják fel, az részvényenként 1,72 forintos pluszt jelenthet.
  • A társaság közgyűlése március 31-én dönthet majd az osztalék elfogadásáról, melyek a tervek szerint április 22-én fizethet ki a vállalat a részvényeseknek.
Forrás: ANY Biztonsági Nyomda, Investor.hu