Indiában terjeszkedhet a Carrefour

Vágólapra másolva!
Indiai sajtóértesülések szerint a világ egyik meghatározó kiskereskedelmi cége, a Carrefour rendkívül közel került ahhoz, hogy partnerségre lépjen a második legnépesebb országban a Bharti konglomerátummal. 
Vágólapra másolva!
  • Az indiai Economic Times értesülései szerint a helyi Bharti konglomerátum két meghatározó globális kiskereskedelmi céggel, a francia Carrefourral, illetve a japán Aeonnal is tárgyalásokat folytat egy közös vállalat létrehozása érdekében.
  • A Bharti kiskereskedelmi részlegének magas rangú tisztviselői szerint kézenfekvő választás lenne a Carrefour, miután az Indiában is jelen lévő francia kiskereskedelmi óriáscég kitűnően illeszkedne a Bharti egységéhez.
  • Az új partner egyébként nem is akárkit, hanem a világ legnagyobb kiskereskedelmi cégét, a Wal-Martot váltaná le. Az amerikai társaság ugyanis októberig állt stratégiai partnerségben a Bhartival.
  • A Carrefour számára is nagy lépés lenne az üzlet, hiszen Indiában jelenleg még csak 5 (cash&carry) áruházzal rendelkezik a cég, ami azonban az együttműködés révén jócskán megszaporodhatna. Ezzel pedig Kína és egyes latin-amerikai piacok mellett akár Indiára is kulcsszerep hárulhatna a jövőben.
A Carrefour globális hálózata (2013. június 30-án) Forrás: Carrefour, Investor.hu
  • A Carrefour részvénye a héten már a negyedik egymást követő kereskedés során mutat emelkedést, jelenleg 0,5 százalékos pluszban tartózkodik a részvény. A jó sorozathoz a kedden publikált negyedik negyedéves gyorsjelentés is kellett, azóta pedig már 5 százalékot emelkedett a Carrefour árfolyama.
Forrás: Investor.hu