Vágólapra másolva!
A Graphisoft Park vezetése igen bőkezű osztalékot fizetne az elmúlt évek osztalékai után. A 90 forintos kifizetés fele azonban egy rendkívüli tételnek tudható be.
Vágólapra másolva!
  • Az összeg két részből tevődik össze, a tavalyi eredmény után 45 forintos osztalékot fizetne a társaság, ami már eleve magasabb, mint az elmúlt években kifizetett osztalék.
  • Másrészt egy 45 forintos rendkívüli osztalékot is fizetne a Graphisoft, aminek a 2013-ban lezárt peres eljárásokból befolyt bevételek képezik a fedezetét.
  • A 90 forintos összeg mintegy 7,3 százalékos osztalékhozamnak felel meg a pénteki záróárral számolva, amivel csupán az ELMŰ és az ÉMÁSZ (17,5-19,5%) bő kétszámjegyű osztalékhozama veszi fel a versenyt. Igaz, a pénteki záróval számolva az ANY is közel hasonló nagyságú osztalékhozammal (7%) kecsegtet, míg a Magyar Telekom várhatóan idén nem fizet osztalékot.
  • Az osztalékfizetés reményében legkésőbb május 5-ig lehet megvásárolni a Graphisoft részvényét, így akik május 8-án ténylegesen is tulajdonolják a papírt, azok május 29-től kaphatják meg az osztalékot.
  • A társaság az osztalékfizetésről április 30-án jelenteti meg részletes közleményét, az április 23-i közgyűlést követően, amikor is a részvényesek meghozzák a végső döntést.
Forrás: Investor.hu