Így lesznek elsőkből utolsók

Vágólapra másolva!
A tavalyi év legjobban teljesítő részvényei idén igen gyenge teljesítményt mutattak az első három hónap során, ami nem feltétlenül jó ómen a csúcsközelben levő amerikai részvénypiac számára. 
Vágólapra másolva!

A Bespoke gyűjtéséből igen szépen látszik az, hogy a tavaly leggyengébb teljesítményt mutató amerikai részvények idén jól szerepeltek, miközben a tavalyi nyerő papírok eddig lemaradók. Messzemenő következtetéseket nem lehet persze pusztán ebből levonni, a csúcsközelben levő részvénypiac számára azonban ez inkább rossz, mint jó hír.

Az emelkedést eddig vezető papírok elgyengültek, talán mert értékeltségeik már nem vonzóak a szereplők számára. A kedvező múltbeli hozamok miatt a befektetési alapokba beömlő friss pénzeket ezért elkezdték a lemaradókra költeni, amik persze korábban azért nem tudtak menni, mert fundamentálisan is valószínűleg gyengébbek. A Bespoke érvelése elgondolkodtató a jelenség láttán, szerintük akár arról is szó lehet, hogy a tavalyi jó év miatti magasabb adófizetési kötelezettséget a befektetők a nyerő részvények egy részének eladásából teremthetik elő.

Forrás: Investor.hu