Vágólapra másolva!
Nagy mínuszban kezdte a kereskedést a BUX, miután az amerikai és ázsiai tőzsdéken uralkodó rossz hangulat átgyűrűzött az európai tőzsdékre is. A magyar blue chipek kivétel nélkül esnek, míg az európai részvényindexek szintén lefelé vették az irányt. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai és ázsiai tőzsdék esése után az európai piacokon is gyengélkedés kezdődött, és a főbb részvényindexek lefelé indultak el nyitás után. A piacokon 0,4-0,9 százalék közötti mínuszokat lehet látni, a leggyengébben a spanyol IBEX teljesít, míg a belga BEL 20 az élmezőnyben foglal helyet.
  • Itthon a BUX mélyrepülésbe kezdett, és 1 százalékos mínuszt hozott össze nyitás után. A régióban szintén rossz a hangulat, és esni kezdtek a tőzsdemutatók.
  • A BUX-ot leginkább a blue chipek esése húzza lejjebb, az OTP és a Richter több mint 1 százalékot, a Mol 0,4 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 százalékot gyengült nyitás után.
  • A forint reggel nagy mélyrepülésbe kezdett, és 313,5-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. Innen azonban gyors irányváltásba kezdett, és 312 alá erősödött vissza. A dollár/forint jegyzése 225,4-nél, a svájci franké 256-nál található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu