Drónokkal támad a Facebook

solara 50, napelemes drón
Vágólapra másolva!
Drónokkal és különböző műholdakkal kívánja eljuttatni a Facebook az internetet a globális hálózattal kevésbé vagy egyáltalán nem ellátott területekre - tájékoztatott a Reuters.
Vágólapra másolva!
  • A Facebook egy nagyszabású projekten dolgozik, melynek keretében drónok és műholdak segítségével olyan területeken is elérhetővé kívánják tenni az internetet, ahol a hálózat még nem áll rendelkezésre.
solara 50, napelemes drón Forrás: Titan Aerospace.

  • Ennek megvalósításához az amerikai vállalat felvásárolta a brit Ascenta légikommunikációs társaságot, melyért a hírek szerint kevesebb mint 20 millió dollárt fizetett. A Facebook vezére, Marc Zuckerberg meglehetősen költekezős kedvében van az utóbbi időben, ugyanis sorra vásárolja fel a kisebb-nagyobb cégeket. A WhatsApp felvásárlása után a héten az Oculust kebelezte be 2 milliárd dollárért.
  • A Facebook így kíván terjeszkedni új területeken, és növelni felhasználói számát, ahol kevésbé népszerű a közösségi oldala. A Facebook-nak több mint 1,2 milliárd fős felhasználói bázisa van, és az internet eljuttatása a gyérül lakott, interneteléréssel nem rendelkező, vagy kevésbé fejlett területekre ezt a számot segítheti még feljebb tornázni. Az utóbbi negyedévekben ugyanis rohamosan csökkent a havi aktív felhasználók számának növekedése, és fontos lenne az ütem ismételt növelése.
Forrás: Facebook, Investor.hu

  • A hírekre 0,3 százalékot erősödtek pénteken a Facebook részvényei.
Forrás: Investor.hu