Vágólapra másolva!
Zárásra tovább nőttek a mínuszok a magyar tőzsdén, ahol az összes főbb papír pocsékul teljesített. Emiatt a BUX is csúnya mélyrepülést szenvedett el, miközben az európai börzék legtöbbjén kisebb esések láthatóak, és Amerikában is gyengélkednek a részvényindexek.
Vágólapra másolva!
  • Csúnyán "lepüfölték" délután a BUX-ot, mely végül 2 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A magyar részvényindex ezzel a leggyengébben teljesített a régióban, ahol szintén pocsék volt a hangulat, és a mínuszokat gyűjtötték a tőzsdemutatók.
Forrás: Investor.hu
  • A BUX mélyrepülésében az összes főbb papír szerepet játszott. A leggyengébben az OTP teljesített 3,2 százalékos zuhanásával (3719 forint), míg a Richter 1,6 százalékos gyengülés után tavaly augusztusi szintekre csúszott vissza (3530 forint). A Mol 0,6 százalékot (13235 forint), a Magyar Telekom 2,4 százalékot veszített ma értékéből (321 forint).
  • A forint nem mutat jelentős elmozdulást, és nem sokkal a 312-es szint fölött mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 225-nél, a svájci franké 256,4-nél található.
  • A pozitív és negatív tartomány között ingáztak délután az európai részvényindexek, melyek így nem mutattak egyértelmű irányt. Zárás előtt inkább a mínuszok a jellemzőek, a leggyengébben teljesítő német DAX index több mint 1 százalékos mínuszba mozog ugyanakkor az olasz FTSE/MIB kis pluszt mutat. A befektetők az orosz-ukrán feszültségek, valamint a gyenge kínai makroadatok miatt aggódhatnak elsősorban.
Forrás: Investor.hu

  • Az amerikai tőzsdéken lefelé indultak meg nyitás után a részvényindexek, így az S&P 500 is visszakanyarodott történelmi csúcsától, és 0,3 százalékot esett. A Dow Jonest többek között a Boeing 2,4 százalékos zuhanása hátráltatja, és az index 0,5 százalékot gyengült. Rajtuk kívül a Nasdaq 0,3 százalékot esett.
  • A Facebook viszont remekel, történelmi csúcsra ugrott az árfolyama, melyet egy kedvező elemzői vélemény is segíthet.
Forrás: Investor.hu