Vágólapra másolva!
Újra megtalálták a befektetők az OTP részvényeit, melyeket ütni kezdték, így a bankpapír ismét a mínuszokat halmozza. A többi főbb papír szintén esik a hirtelen romló hangulatban, így a BUX is nagyot zuhant. Az európai részvényindex legtöbbje ninimális mínuszba csúszott vissza délre, és Amerikában is kis eséssel indulhat a kereskedés.
Vágólapra másolva!
  • Kisebb hangulatromlás ment végbe az európai tőzsdéken, így a kezdeti pluszokból kis mínuszba csúsztak vissza a részvényindexek. A legtöbb börzén 0-0,4 százalékos mínuszok láthatóak, a német DAX viszont 0,2 százalékkal tud emelkedni, amivel tegnapi lemaradását igyekszik behozni. Fontosabb makroadatok hiányában viszonylat nyugodtan zajlik a kereskedés.
  • A befektetőket ismét a kiéleződő orosz-ukrán feszültségek aggaszthatják, Janukovics megbuktatott elnök ma kijelentette, hogy továbbra is magát tartja Ukrajna elnökének. Ezen túl lezárták a Krím -félsziget fölötti légteret is.
  • Az európai piacokkal párhuzamosan a magyar tőzsdén hirtelen elromlott a hangulat, és a BUX 1,3 százalékos mínuszba csúszott vissza. A régióban vegyes teljesítményeket lehet látni, a lengyel és cseh index 0,2 százalékkal emelkedik, az osztrák ATX viszont 0,4 százalékot gyengült.
  • A magyar főbb papírok közül az OTP-t ütni kezdték, és 1,6 százaléknál nagyobb mínuszt mutat. A többi blue chip is gyengélkedik, a Mol 0,6 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 százalékot, a Richter 0,6 százalékot veszített értékéből, amivel folytatják az elmúlt napok lejtmenetét. A Richter ezzel már tavaly augusztusi mélypontjára zuhant vissza.
  • A forint gyengülésnek indult délelőtt, és 312,8-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollárral és svájci frankkal szemben szintén gyengült a forint, előbbi esetében 226-nál, utóbbinál 256,-nál mozog a jegyzés.
  • Az amerikai tőzsdéken nem várható nagy mozgás, a határidős indexek alapján 0,1 százalék körüli mínuszban indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu