Vágólapra másolva!
Továbbra sem javul a hangulat az európai tőzsdéken, sőt délre már igen jelentős, egy százalék feletti mínuszok alakultak ki. Budapesten a nagypapírok mindegyikére eladói nyomás helyeződik, így a BUX index is több mint másfél százalékkal halad lefelé.
Vágólapra másolva!
  • Az összes nagy magyar részvény pirosba burkolózik a szerdai kereskedésben 12 óra környékén, miután a nemzetközi piacokon is elromlott a hangulat.
  • Az OTP 1,8 (3580 forint), a Richter 1,3 százalékos mínuszban van (3509 foirnt), de a Magyar Telekom is csökken (316 forint, -1,3%), és a Mol sem találja magát (12 805 forint, -1,7%)
  • Sőt a kispapírok sem tudnak most kijönni a negatív tartományból, az ANY Biztonsági Nyomda 1,1 százalékkal csökken (789 forint), a CIG Pannónia 2,1 százalékkal halad lefelé (235 forint), de például az FHB 7,5 százalékkal zuhan (865 forint).
  • A forintnak sem tett jót a befektetők újból felerősödő kockázatkerülési hajlandósága, így délelőtt járt már 314,5 közelében is az árfolyama az euróval szemben, jelenleg 313,9 környékén ingadozik.
  • Nyugat-Európában a vezető részvényindexek egy százalék feletti mínuszban állnak, az olasz parkett 0,4 százalékos csökkenésével is a legjobban teljesítő börze nap közepén.
  • Nem segített, hogy az eurózónából a vártnál rosszabb havi ipari termelési adatok láttak napvilágot. Az elemzői konszenzus 0,5 százalékos bővülést prognosztizált januárra, míg a tényadat 0,2 százalékos havi csökkenést mutatott. Kisebb pozitívum, hogy az előző havi csökkenés mértékét 0,7 százalékról 0,4 százalékra módosították.
  • Az amerikai határidős indexek is csökkenést jeleznek előre (-0,3 százalék) tőzsdenyitásra. Mivel nem lát napvilágot fontosabb makroadat ezért az egyedi vállalati hírek és az uralkodó befektetői hangulat alakíthatja a kereskedést.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu