Az uniónál kopogtatnak a távközlési cégek

Vágólapra másolva!
Európa maghatározó távközlési cégei, mint a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom, vagy a Vodafone levélben fordultak az Európai Bizottság digitális területért felelős biztosához, Neelie Kroeshoz.
Vágólapra másolva!
  • Ebben a szolgáltatók a versenyszabályok lazítását kérik, annak érdekében, hogy beinduljon a már sokak által beharangozott konszolidációs hullám, növelve az iparág jövedelmezőségét.
  • A cégek indoklása szerint a szabályozó környezet változására nagy szükség van, miután az elmúlt években jelentős árbevétel erózióval kellett szembe nézniük, ráadásul versenyképességük is romlott az amerikai, valamint ázsiai telekomcégekkel szemben.
  • A levelet 10 jelentős távközlési cég szignálta, köztük az Orange, a Deutsche Telekom, a Telecom Italia, a Telefónica, a Vodafone, illetve a Hutchison Whampoa – írja a Financial Times.
  • 2014 több iparági szereplő elmondása szerint is vízválasztó év lehet, hiszen számos egyesülési, illetve összeolvadási terv is próbára teheti az uniós szabályokat. Hasonló véleményen vagyunk mi is, az európai távközlési szektor helyzetéről és a várható felvásárlási hullámról az alábbi elemzésünkban olvashat bővebben.
  • Az egyik ilyen legnagyobb üzlet, ha nem legnagyobb a Telefónica Deutschland (spanyol Telefónica leánya) és az E-Plus (holland KPN leánya) összeolvadása lehet, amelynek révén a legnagyobb német mobilszolgáltató születne meg ügyfélszám alapján.
  • De például ilyen tranzakció lehet a Vivendi francia mobilegységének, az SFR-nek az értékesítése is. Könnyen előfordulhat ugyanis a jelenleg négy szereplős francia mobilpiac három szereplősre szűkülhet, ugyanis az érdeklődők között található az egyik versenytárs, a Bouygues is.