A megújuló energiák kora elkezdődött

Vágólapra másolva!
A megújuló energiák kora elkezdődött a Citigroup elemzői szerint, amit a nap és szélenergia felhasználásának csökkenő költségeivel magyaráznak. Ezek a megoldások egyre inkább versenyképesek már bizonyos földgáztüzelésű erőművekhez képest, ami további lendületet adhat az iparágnak.
Vágólapra másolva!
  • Az elemzők szerint a következő öt évben átlagosan 11 százalékkal fognak csökkenni a napelemek gyártási költségei. Ezen felül ráadásul a napenergetikai rendszerek kialakítása is egyre hatékonyabb módon történhet, ami további költségmegtakarítást jelenthet a napenergia felhasználásában.
  • A modulok élettartama is növekedhet, ráadásul az energia átalakításának hatékonysága is javulhat a jövőben.
  • Nagyobb, és ebből fakadóan hatékonyabb szélturbinákat vizionálnak a szakértők, ráadásul a szélenergia terén az olcsó finanszírozás miatti nagyobb beruházási hajlandóság is egy pozitív pont.
  • Eközben a földgáz árának lassú emelkedésére számítanak a Citinél, vagyis a megújulók egyre jobb pozíciót foglalhatnak majd el az energia források versenyében.
  • A kedvelt vállalatok a szegmensben az Edison International, a Pacific Gas and Electric, a Duke Energy, a DTE Energy, a Westar Energy. Szeretik továbbáa SunEdisont, a SunPowert és a First Solart is.
  • Ezek közül egyébként a DTE, az Edison és a First Solar egyaránt kitörést produkáltak a napokban, vagyis esetükben a rövid távú technikai kép is figyelemre méltó.

A DTE árfolyama Forrás: TradingView, Investor.hu