300 millió forint útfelújításra Szombathelyen

Vágólapra másolva!
Ezzel az összeggel kiegészülve közel 1 milliárd forint értékben szépítgetik-javítgatják Szombathelyen az arra rászoruló tételeket. A helyi ellenzék a választási kampánnyal, és értékes ingatlanok eladásával magyarázza a sietséget, az önkormányzat az adósságátvállalásra, a büdzsében már eddig is szereplő tételekre, és a saját hatáskörben eldönthető fejlesztésekre hivatkozik, tájékoztat az MTI.
Vágólapra másolva!

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester szerint a tehermentesítés több százmilliós fejlesztések előtt nyitja meg az utat. Molnár Miklós (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, jelenleg 250 millió forint értékben végeznek felújításokat városszerte, 200 + 60 millió forintot már korábban elkülönítettek út- és hídfelújításra, illetve 410 millió forint fejlesztésről saját hatáskörében dönthet a városfejlesztési bizottság.

A közgyűlés egyhangúlag szavazta meg a 300 millió forintot, ebből utak és járdák újulnak meg, buszmegállókat építenek, illetve helyeznek át, parkolók burkolatát erősítik, gyalogos átkelőhely megvilágosítását teszik biztonságosabbá.