20 milliárdot is érhet a Vivendi leánya

A Bouygues által felajánlott részesedés az "SFR-Bouygues Telecomban"
Vágólapra másolva!
Folytatódik a küzdelem a Vivendi francia mobilegységéért a Bouygues és az Altice között. A legújabb felvonásában a Bouygues 1 milliárd euróval emelte meg ajánlatát a SFR-ért, míg vetélytársa nem változtatott.
Vágólapra másolva!

A friss ajánlat így már 15,5 milliárd euróra értékeli a Vivendi leányát, az SFR-t a korábbi 14,5 milliárd euróval szemben a szinergiahatásokat leszámítva. A növekmény nagy részét, 800 millió eurót egyébként a felajánlott készpénz nagysága teszi ki, így immáron 11,3 milliárd eurónyi készpénzt tartalmaz a Bouygues ajánlata.

Ezen felül a Bouygues továbbra is felkínált egy kisebbségi részvénycsomagot az egyesült Bouygues Telecom-SFR telekomcégből, ugyanakkor már „csak” 43 százalékos tulajdonos lenne a Vivendi, míg a korábbi ajánlat 46 százaléknyi pakkról szólt.

A Bouygues által felajánlott részesedés az "SFR-Bouygues Telecomban" Forrás: Investor.hu

A legújabb ajánlat a szinergiahatások figyelembevétele mellett is többre értékeli az SFR-t. A Bouygues közleménye közel 20 milliárd euróra taksálja a Vivendi leányt a korábbi 19 milliárddal szemben.

A Bouygues mozgástere a negyedik számú francia mobilszolgáltatóval, az Iliaddal napokban kötött megállapodásnak köszönhetően nőtt meg. Előbbi ugyanis abban az esetben, ha sikerrel megszereznie az SFR többségi részesedését, akkor 1,8 milliárd euró értékben eladná átviteli hálózatát és frekvenciái egy részét utóbbinak.

Eközben a másik kandidáló, az Altice még a Bouygues friss ajánlattétele előtt erősítette meg 10,9 milliárd eurónyi készpénzt tartalmazó ajánlatát, amihez egy 32 százalékos részesedés is járna egyik leányának, illetve az SFR-nek az összeolvadásából létrejövő cégben.

A Vivendi vezetése pénteken vitatja holnap, azaz pénteken ül össze megvitatni, és értékelni az SFR-re tett ajánlatokat.

Az érintett vállalatok közül a párizsi parketten a Vivendi kezdeti 1 százalék feletti plusza nem csak, hogy elolvadt, de a papír már 0,6 százalékos csökkenést mutat, ugyanúgy mint a Bouygues. Eközben az amszterdamban jegyzett Altice 7 százalékos plusza 1 százalék körüli emelkedésre erodálódott.

Forrás: Investor.hu