Vágólapra másolva!
Fontos szintnél billeg az Akzo Nobel és az ING, mindkét részvény nagyobb esés után lélektani szintekhez érkezett meg. Az elmúlt napok tőzsdei mélyrepüléséből a két holland vállalat sem tudta kivonni magát, ám a hangulat javulásával nagyot pattanhat az árfolyamuk.  Februárban közelebbről is megismerkedhetnek az Investor Trader ügyfelei a párizsi, amszterdami és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal! Az akció részleteiről ezen az oldalon tájékozódhat. 
Vágólapra másolva!

Akzo Nobel: Fontos szintnél billeg

Az elmúlt napok pocsék részvénypiaci hangulata rányomta a bélyegét az Akzo Nobel és az ING teljesítményére is. A festékgyártó óriás egy emelkedő csatornában menetelt felfelé január közepéig, és bő négy és féléves csúcsra ugrott a papír. A befektetők hangulata azonban pont a legrosszabbkor romlott el, így nem sikerült áttörni az 58 eurós ellenállást, és a börzéken kialakuló eladói nyomás visszafordította dél felé a részvényeket.

Az elmúlt napok esése után az 54 eurós támaszáig csúszott vissza az árfolyam, mely megállította a részvény gyengülését. A támasz tehát erősnek bizonyult, és jó esély van, hogy onnan fel tud pattanni az árfolyam, amihez természetesen szükség lesz a befektetők vételi kedvének visszatérésére is.

Első körben 58 euróig pattanhatna az árfolyam, amit áttörve az emelkedő csatorna felső szára lehetne a következő megálló.

Ha mégis lefelé indulna el, először az 50 hetes mozgóátlag, majd az emelkedő trendvonal nyújthatna támaszt az Akzo Nobelnek.

Az indikátorok vegyes képet mutatnak, az RSI a vízválasztó 50-es szint fölött mozog, az MACD viszont eladási jelzést készül adni.

Akzo Nobel heti grafikon (Euronext Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

ING Group: Irány az új csúcs?

Az ING-t is fontos szinthez püfölték vissza, a biztosítótársaság részvényei a 9,8 eurós támasznál mozognak. Az esést az emelkedő trendvonal is segítette megfogni, és a következő napokban jó eséllyel felpattanhat az árfolyam, feltéve ha javul a piaci hangulat.

Az ING szintén egy emelkedő csatornában menetelt felfelé, és a befektetők vételi kedve 2009 ősze óta nem látott szintre repítette. Ha a trendvonal és a 76,4-es Fibonaccival egybeeső támasz együttes erővel visszafordítaná észak felé a részvény, először ismét a 11,2 eurós lokális csúcsot vehetné célba a papír, amit áttörve újabb csúcsokat kezdhetne meghódítani. 11,2 euró után a 138,2-es Fibonacci tűnik az első komolyabb ellenállásnak.

A részvényt jelenleg kedvező hozam-kockázat aránnyal lehet kereskedni a heti grafikon alapján, ugyanis a veszteségvágó megbízást az emelkedő trendvonal alá, 9,5 euróra lehet célszerű elhelyezni. A 11,2 eurós célárral együtt így 2:1-nél nagyobb hozam-kockázat arány adódik, ami meghaladja a minimális elvárásunkat.

ING heti grafikon (Euronext Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu