Vágólapra másolva!
Megfordult a széljárás a piacokon, a német tőzsdét leszámítva valamennyi európai piac pluszokkal zárt, és az amerikai indexek is a pozitív tartományban járnak nyitás után.
Vágólapra másolva!

A magyar papírok közül viszont csak az OTP és a Richter volt erős, és kettejük közül is inkább előbbi tudott jól szerepelni, köszönhetően a délutáni remek formájának. A Mol ma is megszenvedte a kereskedést és 13 665 forintig esett vissza, de a Magyar Telekom is 2 forintot veszített a blue-chipek közül. A forint viszont ma magára talált, több mint 5,5 forintot erősödött az euróval szemben, amivel ma a legjobban teljesítő feltörekvő piaci devizának számít.

A nemzetkközi piacokon ugyanakkor látványosan javult a hangulat a a délután, a főbb indexek közül szinte csak a DAX hozott össze érzékelhető mínuszt, a többiek már emelkedéssel tudtak zárni, ráadásul az amerikai benchmarkok is 0,2-0,5 százalékos ugrást mutatnak. Nagy kérdés azonban, hogy holnapra, illetve az esti amerikai kereskedésre mennyi lendület marad a piacokban.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu