Nyereség emeli meg az Erzsébet-program keretét

Vágólapra másolva!
A tavalyi 3 milliárd után az idén 3,5 milliárd forintnyi támogatást osztanak ki. A különbség teljes egészében az Erzsébet-utalványok profitjából származik, nem szükséges a költségvetést igénybe venni. Mindezt Nagy Anna szóvivő mondta el sajtótájékoztatón Győrben.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben 150 ezer felnőtt, és 100 ezer gyermek mehetett el üdülni Erzsébet utalvánnyal. A legfiatalabb vendég néhány hetes, a legidősebb 104 éves volt. A jellemző 50-60 százalékkal szemben az Erzsébet utalványok több mint 90 százalékos támogatást élveznek: a nehezebb szociális helyzetben élő gyermek egyhetes táboroztatására elkért ezer forint, mint a szóvivő fogalmazott, "inkább jelképes összeg".

2014-ben 62 támogatási pályázatot írnak ki fogyatékossággal élők, gyerekek, nagycsaládosok és nyugdíjasok számára. Ez kétszer annyi, mint a tavalyi évben. A szóvivő azt is elmondta, a gyerekeknek 58-féle tábort szerveznek, ezek közül 20 tavaly még nem szerepelt a palettán: létezik író-olvasó, a népi mesterségekkel megismertető, vagy akár szörf-, kézilabda- és horgásztábor.