Vágólapra másolva!
Nincs javulás az európai tőzsdéken, ahol a főbb részvényindexek további mínuszokat halmoztak fel. Itthon a BUX szintén esik, amiben a Magyar Telekom kivételével az összes főbb papír szerepet játszik. A borongósabb hangulat miatt Amerikában is esés jöhet nyitáskor.
Vágólapra másolva!
  • Nem tudnak kikecmeregni a mínuszokból az európai részvényindexek, melyek így kissé korrigálják az elmúlt napok emelkedését. A piacok kis szünetet tarthatnak a korábbi ralik után, és a befektetők profitrealizálásokba kezdhettek.
  • A börzéken a leggyengébben a spanyol IBEX és az olasz FTSE/MIB teljesít, melyek 0,8-0,9 százalékot estek.
  • A vállalatok részvényei közül a Commerzbank 2,6 százalékot, a Renault 5,3 százalékot erősödött, a BNP Paribas viszont 3,9 százalékot zuhant a gyorsjelentéseiket követően.
  • A borongós hangulatban az amerikai tőzsdéken is esés jöhet, a határidős indexek alapján 0,4 szzáalékos mínuszban indulhat majd a kereskedés.
  • Itthon a BUX tovább esett, és már 0,5 százalékos mínuszt hozott össze. A régióban szintén rossz a befektetői hangulat, és az indexek kivétel nélkül esnek, hasonló mértékben mint a BUX.
  • A BUX gyengélkedése elsősorban a főbb papírok esésének tudható be. A Mol 0,7 százalékot, a Richter 0,4 százalékot, az OTP 0,7 százalékot veszített értékéből. Egyedül a Magyar Telekom állja a sarat, mely előző napi záróértékénél, 315 forinton stagnál.
  • A forint nagyot gyengült délelőtt, és 312,6 fölé szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szembeni jegyzés 228,6-nál, a svájci frankkal szembeni 255,8-nál található. A hazai fizetőeszközt a jól sikerült dkj-aukció sem tudja segíteni.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu