Vágólapra másolva!
Remek hangulatban zajlott ma a kereskedés Európában, ami nem csak a magyar, hanem az amerikai piacokon is éreztette hatását. Több magyar részvény is nagyobb emelkedést produkált.
Vágólapra másolva!

A blue chipek közül a Mol és a RIchter 2 százalék körüli pluszokat produkált, míg a PannErgy 4,4, a Rába 5,2,az FHB pedig 7,4 százalékot tudott drágulni a BUX komponensek közül. Egyedül csak a Magyar Telekom nem tudott formába lendülni, 1,9 százalékot veszített ma a telekompapír, bár a tegnapi nagyobb szárnyalás után valamelyest érhető egy kisebb korrekció. A forint is valamelyest tudott erősödni a mai napon, 310,4 közelében állnak a jegyzések az euróval szemben.

Eközben az európai piacokon valóságos rali bontakozott ki, egyre inkább elhalványítva a minél nagyobb korrekcióra való reményeket. A DAX már 9 450 pont közelébe is eljutott, de valamennyi index legalább 0,7 százalékkal tudott ma emelkedni. Az S&P 500 index pedig már 1 808 pont közelében jár, jó 70 ponttal magasabban, mint az 1 740 pontos múlthét hétfői mélypontja.

Janet Yellen szavai pedig látszólag nyugtatóan hatnak a befektetők számára, aki ugyan kijelentette, hogy a QE3 program mérséklése folytatódni fog, azt is beismerte, az amerikai munkaerőpiac még koránt sincs jó helyzetben, és egyáltalán nem dőlhetnek hátra. Amennyiben pedig a gazdaságban jelentős visszaesést látnak, úgy a QE3 program csökkentését is felfüggeszthetik, mondta el a szenátusi meghallgatáson.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu