Lassan beérik az Alma?

Vágólapra másolva!
Elég hamar ledolgozta a gyászos gyorsjelentés utáni ijedtséget az Apple árfolyama. Márpedig ez vételi kedvről árulkodik.
Vágólapra másolva!

Ha megnézzük az Apple napos grafikonját, szépen látható, hogy lefelé trendben mozog az árfolyam. A gyorsjelentés okozott benne kis szépséghibát, mivel előtte már a trendvonalat ostromolta az árfolyam.

Ám a hirtelen sokkból sikerült is felállnia, és ismét a trendvonal közelében mozog. Figyelembe véve, hogy elég nagyot rallizott, mivel az 500 dolláros szintről egészen a jelenlegi 540-545 dolláros szintekig menetelt, könnyen lehet, hogy kicsit pihen az árfolyam, mielőtt áttörné a lefelé trendet, és ezzel vételi jelzést generálva számunkra.

Apple napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Érdemes még megemlíteni azt is, hogy 2 hét leforgása alatt 14 milliárd dollár értékben vásárolt vissza saját részvényeket a vállalat. Mivel ez egy elég gyors, és nagy ütemű visszavásárlás, el is indította a találgatásokat, spekulációkat, hogy valami nagy dobásra készül az Apple?

Ezt ugye nem tudhatjuk, de az árfolyammozgás, ezáltal a piaci szereplők várakozásai azt a választ favorizálják, hogy igen.

Mindent összevetve érdemes figyelni a részvény mozgását, mivel megint előtérbe került, hamarosan vételi jelzést kaphatunk. Az mindenképpen erőt mutat, hogy a nagy leszakadásból ilyen gyorsan sikerült felállnia.