Vágólapra másolva!
A Kitchen Budapest Talent programjában olyan, piacképes ötleteket kerestek, amelyeknek csak egy kezdőlökés szükséges az üzleti sikerhez. A jelentkezés most zárult le, íme az öt, idei résztvevő.
Vágólapra másolva!

A Talent program célja, mint arról korábban már írtunk, hogy az ötletek hat hónap alatt olyan fázisba érjenek, ami már tovább finanszírozható a Kitchen Budapest Startup programjában, vagy bármilyen más finanszírozási formában.

A végső cél természetesen a piaci siker.

A programba 2014 első félévében három kutatási projekt, egy applikáció és egy komplex kommunikációs rendszer jutott be:

A Deal <3 egy kifejezetten pároknak szóló applikáció, amit kifejezetten a házimunka megosztására fejlesztenek. Készítői szerint az applikáció a mindennapok szintjén segítheti a nemi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiák újragondolását.

A Smart Pill System egy olyan orvos és páciens közötti kommunikációs rendszer, amely automazálja a gyógyszerkészítmények adagolását, így segíti a pontos diagnózis felállítását, valamint növeli a terápia hatékonyságát.

A Symbols Community projekt célja a mai "leegyszerűsítő és ezért torz" jelképrendszerek feltérképezése és átgondolása. A Bio.Display csapata génmódosított baktériumokkal kísérletezik, hogy egy hosszútávon fenntartható, biológiai fényforrást hozzon létre. Az Ocho Tonos projekt keretében pedig egy művész-pár vizsgálja a hang és a textil kapcsolatát, valamint egy "auditív anyag" esetleges felhasználási lehetőségeit.