Hűtőtér kettő pont nulla

Vágólapra másolva!
GPS-regisztráció, légfúvásos technika, osztott légtér, légfüggöny: ez jellemzi az úgynevezett intelligens hűtőteret. Ilyen projektre nyert el Szombathely egyik legrégebbi, stabil káeftéje696 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást az Új Széchenyi Terv keretében, közölte Zoller Babett projektmenedzser az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A Dominó Trans Kft. idén ősszel ünnepli fennállása huszonötödik évfordulóját. A rendszerváltás évében gmk-ként kezdték működésüket, két évvel később alakultak át korlátolt felelősségű társasággá, tulajdoni hányaduk 50 százalékát a Sabaria Cipőgyár birtokolta. Fő profiljuk a belföldi és nemzetközi fuvarozás és a raktározás, közel 50 nyergesvontató mellett kisteherautókkal és furgonokkal.

Az intelligens hűtőtér projekt összértéke 925 millió forint, a munkát előreláthatólag 2015 végére fejezi be a Dominó Trans Kft., az ÖKO-2000 Kft. és az OKSZI Zrt. által alkotott konzorcium. A HACCP értékek tárolás és szállítás kötelező paramétereiről szólnak, a hűtési láncra azonban, mint mindenre, az emberi tényező is hat: a technikai hiányosságok és az emberi mulasztás miatt sérülhetnek az előírt értékek. Erre megoldás az intelligens hűtött terek kialakítása, mondta el Zoller Babett.

A fejlesztés több vonalon emeli a minőséget. Kiegyenlíti a hőmérséklet-eloszlást, az osztott légtérrel különböző hőmérséklet-igényű élelmiszereket lehet majd egyszerre szállítani, a szintén vadonatúj légfüggönyös technológia megoldás a hőmérsékletingadozásra nyitáskor-csukódáskor, a GPS-alapú regisztrációval pedig pontosan és valós időben nyomon követhető a megállások száma, a sebesség, az ajtónyitások száma, a különböző hőmérsékletű terek adatai. A riasztási rendszer vészjelzést küld a sofőrnek, amint változik a hőmérséklet, illetve a nyomkövető rendszeren keresztül SMS-ben figyelmezteti a regisztrált munkatársakat a hibára. A rendszer segítségével pedig távolról, a cég telephelyéről is be lehet állítani a hűtőtér hőmérsékletét.