Hivatalosan elindult Enying csatornázása

Vágólapra másolva!
Enying polgármestere és a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója ma aláírta a településen megvalósuló szennyvízberuházás kivitelezési szerződését. A helység így szűk másfél éven belül a szabványoknak megfelelő csatornázási rendszerre csatlakozhat.
Vágólapra másolva!

A környezetvédelmi fejlesztéssel 2 300 ingatlant – a teljes települést – kapcsolnak rá a csatornázási rendszerre, ehhez több mint 40 kilométer hosszúságú úgynevezett gravitációs gerincvezetéket fektetnek le, valamint felépítenek egy 800 köbméter kapacitású szennyvíztisztítót. A bontások után a szükséges helyeken, összesen 6 kilométeren, felújítják az útburkolatot is.

Pődör Gyula polgármester kiemelte, mind a környezetvédelem, mind az uniós előírások szempontjából „kiemelten fontos egy településen a csatornázás. A beruházásnak köszönhetően 2015 nyarára Enying egészségesebb, környezetbarátabb településsé válik.” Szalados László, a jelentős beruházásairól ismert kivitelező vállalat vezérigazgatója – a KÉSZ Csoport nevéhez fűződik többek közt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Courtjának megépítése, vagy a budapesti Kossuth tér rekonstrukciója – kitért arra, milyen horderejű kihívás a vízgazdálkodás korszerűsítése, illetve hogy kiemelt feladatnak tartja a természetes vizek védelmét, a szennyvíz természetbarát kezelését. A kivitelezés fókusza ezért a fenntartható jövő, hangsúlyozta a vezérigazgató.

A munkálatok előkészítése már a jövő héten elkezdődik, a beruházást várhatóan 2015 augusztusában hozzák tető alá.