Vágólapra másolva!
Folytatódik az esés az amerikai tőzsdéken a délutáni vegyes makroadatok után. Európában viszont az irányt keresik a piacok, amit a holnapi EKB kamatdöntés adhat meg a számukra. Itthon a BUX nagyobb zuhanást szenvedett el, elsősorban a Richter mélyrepülése miatt. 
Vágólapra másolva!
  • A BUX számára a Richter volt ma a nehezék, a gyógyszerpapír 3,5 százalékos mínuszban zárt hajnali pocsék gyorsjelentésére reagálva. A Richtert a Concorde-tól érkező leminősítés híre sem segítette.
  • A többi főbb papír vegyesen mozgott, az OTP 0,5 százalékot erősödött, a Mol viszont 0,2 százalékot, a Magyar Telekom 0,7 százalékot esett.
  • Ezek következtében a BUX 0,9 százalékos mínuszban zárt, amivel csúnyán alulteljesítette régiós társait.
  • A forint nem tudott tovább erősödni egyhetes csúcsáról, és a 309-es szintig gyengült vissza délután az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 228,3-nál, a svájci franké 252,8-nál jár.
  • Az európai tőzsdéken felemás teljesítményeket lehet látni, a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A befektetők vélhetően kivárhatnak az EKB holnapi kamatdöntése előtt, amitől iránymutatást kaphat a piac is. A tőzsdemutatók közül a londoni FTSE teljesít a legjobban 0,2 százalékos emelkedésével, a német DAX viszont 0,1 százalékot esett.
  • A görög részvények viszont száguldásba kezdtek arra a hírre, hogy az EU könnyíthet a görögök terhein. A svájci Swatch is őrzi 4,7 százalékos előnyét, amit a remek gyorsjelentése után szedett össze.
  • A vártnál gyengébb ADP munkaerőpiaci adat után újra borongóssá vált a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a hangulaton a kedvező ISM szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindex sem tud javítani. Az index januári értéke 54 pontra ugrott (várt: 53,7 pont), ami a szektor további bővüléséről árulkodott.
  • A főbb részvényindexeknél csak átmeneti volt a tegnapi emelkedés, és újra esni kezdtek. Az S&P 500 0,7 százalékot, a Nasdaq már 1,2 százalékot veszített értékéből, a Dow Jones pedig 0,3 százalékot esett.
  • A rossz hangulatban a Ralph Lauren és a Time Warner sem tud emelkedni, noha mindkét társaság kedvező gyorsjelentést tett közzé. A ruhaforgalmazó részvényei már 5 százalékot, a Time Warner papírjai 2,4 százalékot zuhantak.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu