Vágólapra másolva!
A Mol és a Magyar Telekom eséssel, az OTP és a Richter emelkedéssel kezdte a napot a magyar piacon. Ezek után a BUX minimális pluszt szedett össze, míg Európában szintén erősödés kezdődött.
Vágólapra másolva!
  • Az ázsiai és amerikai piacok jó teljesítménye után az európai börzéken pluszban nyitottak a részvényindexek. Az amerikai piacok mai zárva tartása miatt és makroadatok hiányában vélhetően kissé nyugodtabb kereskedés fog zajlani a piacokon.
  • A jó hangulatot segítheti, hogy megoldódni látszik az olasz politikai huzavona. Giorgio Napolitano elnök ma vélhetően Matteo Renzit, a kormányzópárt vezetőjét fogja felkérni kormányalakításra. A korábbi miniszterelnöktől a múlt héten vonta meg a bizalmat a pártja, emiatt van szükség új vezetőre.
  • Itthon a BUX szintén minimális pluszt szedett össze, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A hazai főbb papírok közül a Mol és a Magyar Telekom kis eséssel, az OTP és a Richter emelkedéssel kezdte a hetet.
  • A Magyar Telekomot nem segítheti, hogy a Reuters értesülései szerint a Deutsche Telekom mégsem veszi meg a Slovak Telekom kisebbségi részvénypakkját. A Magyar Telekom esésében ez a hír játszik nagy szerepet, és emiatt a telekompapír kissé korrigálja pénteki nagy megugrását.
  • A forint kis gyengüléssel kezdett, és 308,8-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 225,3-nál, a svájci franké 252,5-nél található.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu