Felemás eredmények a kábelóriásnál

Vágólapra másolva!
Az elemzők által vártnál kisebb mértékben nőtt az USA második legnagyobb kábeltelevízió-szolgáltatójának, a Dish Networknak az árbevétele a negyedik negyedévben. A cég továbbra sem tudja megfelelő mértékben növelni tv-előfizetői számát, ennek ellenére a profit a vártnál nagyobb mértékben emelkedett. 
Vágólapra másolva!
  • A Dish Network árbevétele csupán 1 százalékkal nőtt a negyedik negyedévben negyedéves alapon, mely így 3,54 milliárd dollárt tett ki. Az elemzők ennél magasabb értékre, 3,59 milliárd dollárra számítottak.
  • Ennek ellenére a nettó profit egy év alatt 38 százalékkal, 288 millió dollárra emelkedett. A nagy növekedésben szerepet játszik, hogy 2012 negyedik negyedévében 25 millió dolláros terhet jelentett az egyes üzletágak lezárása.
  • Az egy részvényre jutó profit így 63 centet tett ki az elemzők által várt 41 cent helyett.
  • Az USA második legnagyobb kábeltv-szolgáltatója csupán 8000 fővel tudta növelni kábeltv-előfizetői számát, holott a szakértők 21 ezer fős növekedésre számítottak. A számos előfizetői felmondás miatt 14,06 millió főn stagnált a cég tv-előfizetőinek a száma a negyedév során.
  • A vártnál magasabb profitra 1,8 százalékos pluszban a részvény.