Ezért vette meg a WhatsAppot a Facebook

Vágólapra másolva!
Hatalmasat durrant az előző héten, amikor a Facebook bejelentette, hogy 19 milliárd dollárért megvásárolja a WhatsAppot. Sokan egyenesen őrülnek titulálták Zuckerberget, hogy 19 milliárdot adott a cégért, de egyesek szerint még ennél is többet ér a vállalat.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, a WhatsApp még ennél is többet ér" - kezdte meg beszédét Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója a barcelonai Mobil Világkonferencián, így (természetesen) Zuckerberg nem osztja a kritikusok véleményét. A Marketwatch szerint pedig 4 nyomós oka is lehetett a Facebooknak a felvásárlásra, még pedig az alábbiak:

1. A Facebooknak egész egyszerűen trendinek kell lennie, amikor pedig nem tud, akkor muszáj megszereznie magának a legnépszerűbb platformokat. A WhatsApp a 400 millió felhasználójával kétségtelenül igen népszerű, ráadásul dinamikusan növekszik.

2. A WhatsApp a kulcsfontosságú mobilos területen számít népszerűnek, ahol a Facebook is próbál egyre nagyobb szereplővé válni, nem csak a felhasználók száma, hanem az árbevételt illetően is. A WhatsApp ezzel új dimenziót nyit a Facebook számára, mint azonnali üzenet és képküldő alkalmazás.

3. A Facebook sokkal fejlettebb hirdetési eszközökkel rendelkezik, mint a WhatsApp, amiket vélhetően bevetnek majd az alkalmazásból származó bevételek növelésére is. Az elemzők szerint már csak ezért sem célszerű a WhatsApp jelenlegi pénzügyi eredménye alapján értékelni az ügyletet, mivel jelentősen emelkedhetnek majd a bevételek a nagyobb hatékonyság miatt.

4. A WhatsApp felhasználók számra még a felét sem éri el a Facebook havi aktív felhasználói számának, így van még tér a jelentős növekedésre.

A WhatsApp tehát kulcsfontosságú terület lesz a Facebook számára a jövőben, már csak azért is, mert Zuckerberg barcelonai szavaiból azt vehetjük ki, hogy jó időre leáll a felvásárlásokkal a Facebook. Ahogyan a vezérigazgató fogalmazott, a következő öt évben kulcskérdés lesz, hogy a felhasználók számát mennyivel sikerül majd növelni. A jelek szerint pedig a Zuckerberg nem is a levegőbe beszélt, miután a WhatsApp bejelentette az ingyenes (internetes) telefonhívás lehetőségét az alkalmazáson keresztül.