Vágólapra másolva!
Valamennyi fontosabb index a negatív tartományban zárta a mai kereskedést, a magyar tőzsde azonban jól szerepelt a zárásban.
Vágólapra másolva!

A Mol, a Richter és a Magyar Telekom végül 0,4-0,9 százalékos emelkedéssel zárt, így alapvetően csak az OTP zárt csökkenéssel a nagyobb papírok közül. Nagyobb vállalati hírek nem érkeztek ma, a gyorsjelentő Danubius stagnálással, a CIG Pannónia pedig végül 3,1 százalékos mínusszal tért nyugovóra.

Az MNB kamatvágása a BUX indexre nem volt érdemi hatással, a forint árfolyamán viszont nagyot lökött, és 308,5 közeléből 310 fölé került az euróval szembeni árfolyam.

Eközben az európai piacokon csak a nyersanyagkapcsolt cégek emelkedésétől fűtött FTSE 100 tudott erősödni, miközben a DAX 0,2 százalékot veszített, a leggyengébben szereplő IBEX 35 pedig közel 1 százalékkal került lejjebb. Még az amerikai piacokon is nagyobb vételi erő, a Dow Jones mínuszban, és az S&P 500 is csak pénteki záróértéke közelében ingadozik, egyedül a Nasdaq tud valamelyest emelkedő pályán mozogni.