Attól, hogy mikrovállalkozás, még mehet neki a logisztika

A felhőalapú szolgáltatások a technológiák demokratizálódását hozzák
Vágólapra másolva!
A kifejezetten mikrovállalkozásokat pörgető Stores On Cloud szolgáltatás a napokban logisztikai profilt kapott: mostantól nem fix áras raktározás, és élhető költségekkel működő adminisztrációs segítség is támogatja a cégeket.
Vágólapra másolva!
Könnyű rákapni a felhőalapú szolgáltatásokra, ha a vállalkozás egyszer belekóstol Forrás: AFP

Maga a Stores On Cloud egy éve indult a Budapest Bank Üzletélénkítő Programja részeként. A felhő a kezdő és haladó webshopok munkáját hivatott megkönnyíteni, profiljukat költséghatékonyabbá, rugalmasabbá tenni. Működése a közösségi vásárlás elvére épül, versenyképes árakat tud elérni a kapcsolódó szolgáltatóknál, könnyíti a megkerülhetetlen szállítási, logisztikai és adminisztrációs terheket, és mint a felhőalapú szolgáltatások általában, rugalmas árazással dolgozik: az ügyfél csak az éppen aktuális szolgáltatások után fizet.

A kereskedőnek tehát nem kell egész évben akkora raktárt bérelnie, amelyet a legdübörgőbb hetekre, hónapokra méretez, és nem is kell külön raktárost fizetnie. Tetemesen csökkentheti a korábban fix költségeket, a költségstruktúra jól tervezhető, az ügyfél pedig megengedheti magának, hogy a napi bagatellia helyett az igazán fontos feladatokra, a vásárlószerzésre, az értékesítési csatornák fejlesztésére koncentráljon.

Józsa Zoltán projektvezető lapunknak elmondta, hogy a felhő minden olyan szolgáltatást testreszabottan kínál, amely egy webáruház üzemeltetéséhez szükséges. Ha a mikrovállalkozó a Facebookon szeretne kampányt indítani, kifejezetten a neki fontos, általa meghatározott igényekre kap ajánlatot az erre szakosodott ügynökségtől. Igaz ez a többi webkettes kiegészítésre is, és ugyanígy egyéni árszabással kaphat segítséget pályázatírásban, jogi ügyekben, vagy a hagyományos marketingtevékenységben. „Érthető módon a legtöbben a logisztikai rész iránt érdeklődnek” – mondta Józsa Zoltán, „hiszen elsősorban itt lehet megfogni a költségeket, de ennél lényegesen többet nyújtunk.”

Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikrovállalati üzletágának vezetője úgy véli, a kis cégek fejlődése elválaszthatatlan az online, a közösségi jelenléttől. Erről szól az Üzletélénkítő Program: a mikrovállalkozó ügyfeleknek ingyen készítenek honlapot és webshopot – amihez terminált is kínálnak –, és egy éven keresztül karban is tartják. A Stores On Cloud csomag ugyanebbe az üzletfejlesztési vonalba illeszkedik, így a szakember.