A kkv-k nagyon is rajta vannak a munkahelyteremtésen

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán tavaly is, idén is a keret több mint kétszeresére jeleztek igényt a vállalkozók.
Vágólapra másolva!

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár ma sajtótájékoztatóján elmondta, 2013-ban 10 milliárd forintot szánt a kormány a kkv-k munkahelyteremtő pályázatának támogatására, amikor a kkv-k 22 milliárd forint összegű igényt nyújtottak be. Az idén 3 milliárd forinttal megemelt keretnek is a kétszeresét tudná kimeríteni a szektor: 27,7 milliárd forintra igényelnek támogatást a kkv-k. Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből összesen 2540 pályázat érkezett be, összegszerűen az előbbiből 4,5, az utóbbiból 3 milliárd forintra.

Az államtitkár elmondta, hogy a mintegy 2500 pályázat több mint 13 ezer új munkahely megteremtését vállalja. Szólt arról is, hogy a szabad vállalkozási zónákban az új munkahelyenként kérhető 700 ezer forint kiegészítő támogatást 646 vállalkozás igényelte. A nemzetgazdasági miniszter 2014. április 4-ig dönt a pályázatok nyerteseiről.