Zöld ovi Gyömrőn: nem lehet elég korán kezdeni

megújuló energia, napelemfarm egy francia templom előtt
Ha ilyen szép napelemfarmunk még nincs is, részeredményeinkre már büszkék lehetünk
Vágólapra másolva!
A napokban ellepte a közösségi oldalakat az Index egy júliusi írása arról, hogy Németországban szempillantás múlva kőkemény realitás lesz a napenergia. Bár ettől sajnos mi még nagyon messze vagyunk, azért jó tudni, hogy például a gyömrői Kastélydomb óvoda nemcsak megvalósítja a környezettudatosság számos fontos elemét, hanem közösség lévén a kicsik felelős gondolkodását is ebbe az irányba formálja.
Vágólapra másolva!
Ha ilyen szép napelemfarmunk még nincs is, részeredményeinkre már büszkék lehetünk Forrás: Guy Christian

Kilencven gyerek élvezheti mostantól Gyömrő ófalujában az európai szemléletet. Az épület tetejét növényekkel ültették be, és napkollektorokat helyeztek el rajta. Az így termelt energia ad meleg vizet az óvodának. Mint Mezey Attila alpolgármester tájékoztatta az MTI-t, „…a Kastélydomb óvoda létesítése azért vált halaszthatatlanná, mert a csaknem 17 ezer lakosú településnek ezen a városszéli részén sok fiatal család él, és a szülőknek nagy nehézséget okozott a gyerekek eljuttatása a városközponti intézményekbe.” Pillanatnyilag két csoportot tudnak indítani, akik már használhatják a tornaszobát és a fejlesztő termet. A harmadik csoport szeptembertől foglalhat helyet az óvodában.

A beruházás 210 milliós költségéből 200 milliót uniós pályázaton nyert a település. Az önkormányzat kiegészíti a költségvetést, és állja a járda- és a parkolók építésének költségeit, mondta az alpolgármester.

Mi pedig szívből ajánljuk a Mashable galériáját arról, micsoda lelemény és kreativitás mozdul meg a specialistákban, hogy a fejlődő világ életterében, körülményei között is jelen lehessen a megújuló energia. Egyszerűen lenyűgöző.