Vágólapra másolva!
Igencsak elromlott a hangulat a nemzetközi piacokon, pedig dél körül még több vezető index is emelkedni tudott. Ennek megfelelően Budapesten is mínuszban zárt a BUX index, habár itt elég szépen tartották magukat a blue-chipek.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom és a Richter szépen tartotta magát és pluszban tudtak zárni, de az OTP is csak minimális csökkenést hozott össze. Egyedül a Mol került egy százalék feletti mínuszba.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A forint eközben közel 10 hónapos mélységekig gyengült az euróval szemben, a jegyzések jártak 305 fölött is, jelenleg 304,5 körül ingadzik a hazai deviza.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Nyugat-Európában a ma érkező vártánl gyengébb gyorsjelentések sem kedveztek a börzéknek, a Nokia például tíz százalékhoz közeli mínuszban van a gyengébb eredményei miatt, de az easyJet is közel négy százalékkal zuhan, miután a társaság a tavalyinál magasabb veszteséget vár az idei első félévben.

A német és a francia tőzsdeindex is egy százalék feletti esésben van, de az összes vezető parkett a piros tartományban időzik.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A tengerentúlon is rosszul teljesítenek a tőzsdék, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is egy százalékos mínuszbna állnak. Persze vannak azért jól teljesítő papírok is. A Netflix például 16 százalék felett drágul, míg az eBay leadva szinte egész tőzsdezárás alatti előnyét csak 0,5 százalékhoz közeli pluszban mozog.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu