Újabb fejezet a Masterplast sikertörténetében

Vágólapra másolva!
Megkapta a Masterplast név használati jogát a cég kanadai disztribútora, megnyílt az észak-amerikai piac a magyar vállalkozás előtt, tájékoztattak közleményben.
Vágólapra másolva!

A Masterplast csoport régiónk egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalata. Energiatakarékos és költséghatékony megoldásokat kínálnak a hő-, hang- és vízszigetelésben, a tetőfedésben és a szárazépítészet területén gyorsan. Ötfős vállalkozásként alapult meg 1997-ben Székesfehérváron. Már az első évben 160 ezer eurós forgalmat ért el, gyors növekedésnek indult, bő két év alatt piacvezető lett Magyarországon. 2000-ben megnyitotta első leányvállalatát Szlovákiában. Mire öt éve működtek, már cégcsoportnak nevezhették magukat, 4 külföldi leányvállalattal. Ma 12 országban rendelkezik saját leányvállalattal, közel 700 alkalmazottal dolgozik.

A társaság egyelőre disztribútorokon keresztül forgalmazza termékeit a térségben, a 2014. évi megállapodás alapján kanadai disztribútora megkapta a Masterplast név használati jogát.
Ács Balázs, a Masterplast Nyrt. alelnöke szerint 2015-től várható, hogy – részben az új uniós költségvetési ciklus forrásainak hála – az építőanyag-piac felébred. Az alelnök szerint arra számíthatunk, hogy idén legalább a felújítások nagyobb lendületet kapnak. A társaság 10 százalékos árbevétel-növekedésre számít.

A Masterplast 2012-es árbevétele 85,223 millió euró volt, tavaly az első kilenc hónapban 64,562 millió eurós bevételt ért el, ez három százalék alatti csökkenés 2012 hasonló időszakához képest.