Tovább csúszik a frekvenciatender

Vágólapra másolva!
Eredetileg tavaly év végén kellett volna kiírnia az NMHH-nak több frekvenciatartományban is a tendert, azonban erre mostanáig nem került sor. A legfrissebb hírek szerint a felek tovább egyeztetnek a siker érdekében.
Vágólapra másolva!
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala bejelentése szerint tovább folytatja a 800, a 900, az 1800, és a 2600 MHz-es, valamint a 26 GHz-es frekvenciasávok nem használt részeinek hasznosítására kiírt pályázattervezet szakmai egyeztetését.
  • Legutóbb január elején állt elő hasonló közleménnyel az NMHH, az eredeti tervekhez képest pedig már akkor is csúszásban volt a kiírással. Hiszen a novemberben közzétett tervezet szerint december 30-ig kellett volna kiírni a tendert.
  • A hwsw információi szerint a mobilszolgáltatók illetékesei több komoly összeférhetetlenségi és megvalósíthatósági problémára is rávilágítottak a decemberi egyeztetés során. Ráadásul az ügyhöz közel álló bennfentes források szerint az eredeti pályázat nem túl vonzó egy új szereplő számára.
  • Összességében azonban jó hírnek tekinthető, hogy konzultálnak a felek, hiszen a legutóbbi tender éppen a szakmai konzultáció hiányában bukhatott meg.