Szárnyalnak az amerikai bankok

Vágólapra másolva!
Jó erőben vannak az utóbbi hónapokban az amerikai bankok, évek óta nem látott magasságban forognak a részvények. Lehet látni még szemrevaló bankpapírokat. 
Vágólapra másolva!

A 2014-es évben eddig kiugróan jól teljesítettek az amerikai bankok, és folytatták a hónapok óta tartó emelkedő trendjüket. A részvények előtt további tér nyílt meg a megindulás révén.

Wells Fargo: Rendületlenül emelkedik
(NYSE)

Október elején kezdett emelkedő trendben mozogni a Wells Fargo papírja, amely már 46 dollárnál mocorog. December közepén a részvény történelmi csúcsra ugrott és egyelőre nem akar visszább venni a tempóból.

Ha visszakorrigálna a részvény, akkor a 44,6 dolláros szint körül lehet keresgélni a beszállási lehetőséget. Ellenállásként 47,3 és 49 dollár körül a Fibonacci szintek funkcionálhatnak.

44 dollár alatt viszont már a trendvonal is megtörne és az 50 napos mozgóátlag is elesne, így az már eléggé negatív jelzésnek számítana.

Pozitívum, az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje is.

Wells Fargo napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

PNC Financial Services Group: 2008 óta nem látott magasságban jár
(NYSE)

A PNC esetében is egy masszív emelkedő trendet lehet felfedezni, ugyanakkor a részvény csak január elején tudott 2008 óta nem látott magasságokba emelkedni.

Egyelőre kitörésben van a részvény, ami ha nem lesz fals, akkor 83,3 dollárig is eljuthat a papír.

A 77,9 dolláros szint törés viszont azt jelentené, hogy fals a megindulás, de amíg az emelkedő trendvonal nem sérül, addig lehet bízni a további emelkedésben.

PNC Financial Services napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

SunTrust Banks: Októberben indította a ralit
(NYSE)

A SunTrust Banks sem lóg ki a sorból, a részvény 2008 óta nem látott magasságokat kóstolgatja és egyre közelebb van a 138,2 százalékos Fibonacci szinthez 38,4 dollár körül. Ez utóbbi szint akadályt jelenthet időlegesen, de ha van erő a papírban, akkor 39,5 dollár is elérhető lehet.

Az MACD vételi szignálja és az RSI emelkedő pályája jó jelnek számít, bár a túlvettséget jelző RSI óvatosságra inthet sokakat.

A technikai kép miatt akkor kellene izgulni, ha az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal elesik. Ebben az esetben 34,8 dollárnál húzódna egy támasz, amire érdemes lehet figyelni.

SunTrust Banks napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu